Hur ser en inredare ut?

Hur ser en inredare ut?

Jag blev intervjuad för någon vecka sedan och fick kommentaren att jag ”verkligen inte ser ut som en nationalekonom”. Intressant reflektion kring mitt val av utbildning, som fick mig att fundera. Ska jag klä mig på ett visst sätt nu när jag jobbar med inredning? Eller ska jag kanske försöka se ut mer som en egenföretagare och hur ser i såna fall en sån ut?

Som utbildad Nationalekonom med erfarenhet av läraryrket, en bakgrund som placeringsrådgivare, säljare, utredare, handläggare och ekonomiassistent vet jag inte riktigt hur jag förväntas se ut.

Personen som gav mig kommentaren menade verkligen inget negativt, men det är intressant att vi har en bild av hur någon ska se ut baserat på deras utbildning eller yrke. Kanske är det bara jag som har svårt att identifiera mig utifrån vad jag jobbar med.

Jag ser inte mig själv som nationalekonom, trots att det faktiskt är det jag är utbildad till enligt mina examenspapper. Dels är det många år sedan jag studerade och dels har jag faktiskt bara jobbat som nationalekonom under en kort period på unversitetet. Den yrkeskategori jag hade lättast att identifiera mig med var nog lärare. Och då har jag inte ens någon lärarlegitimation. Skäms på mig.

Jag får nog helt enkelt acceptera att jag ser ut som någon slags inredande lärarekonom. Eller nåt.

 

2019-02-01 16:48