Hur skapas en trend?

Hur skapas en trend?

Vad är det egentligen som gör att vi helt plötsligt vill ha torkade grässtrån i vasen eller gula kuddar i soffan? Trots att vi egentligen är rätt trötta på eterneller och att gult aldrig tillhört favoritfärgerna.

Jag har alltid läst mycket inredningstidningar, men sedan jag startade mitt företag förra året har jag också börjat följa fler inredare och stylister på sociala medier. Kanske är det därför som jag tycker att allt börjar se likadant ut. Visst är det vackert med bilder på kalkade väggar, slarvigt bäddade sängar, linnedukar som ligger nonchalant slängda över matbordet och filtar som ligger som snubbelfällor på golvet.

Jag pendlar mellan att vara ohälsosamt avundsjuk på hur vackert alla har det när de alltid lyckas matcha barnens kläder med pläden i soffan och att tycka att det ser rätt trist ut. Lite beroende på humör.

När jag pratar med kunder om inredning och trender och försöker guida dem i alla val så brukar jag alltid landa i att det viktigaste är att man trivs med sin inredning och att den passar de behov man har i livet just nu. Visst är det kul att leta inspiration på Pinterest, men risken finns också att man aldrig blir nöjd.

Fundera över vad just du tycker om och vad som gör dig glad. Kanske är det svartvita fotografier och beiga toner på väggarna. Eller så mår du bra av en hysteriskt färgglad tapet och maffiga oljemålningar. Valet är ditt och det finns inget rätt och fel när det gäller inredning. Om du frågar mig i alla fall.

2019-03-17 09:30