Ibland blir jag så trött på gnäll!

Inser att det är väldigt motsägelsefullt att skriva ett inlägg om att jag är trött på gnäll, eftersom det då blir ett väldigt gnälligt inlägg. Bestämmer mig för att skriva det ändå.

Idag träffade jag en person som gav mig en lång utläggning om hur jobbigt det är att vara egenföretagare. Han (eller måste man skriva hen nu för tiden?) berättade att han tycker det är hemskt att företagare betalar så mycket skatt och att det är fruktansvärt med alla regler man måste rätta sig efter. Han var absolut inte irriterad på mig, utan utlägget kom som en reaktion på att han sett mig i Smålandsposten idag där jag pratade om företagande. Personen, som alltså också var egenföretagare, tyckte säkert att vi hade allt detta jobbiga gemensamt.

Det kommer gå åt pipsvängen!

Utan att ha den blekaste om varför han valt att starta företag så sa jag att det ju faktiskt är frivilligt och att om man inte trivs med det så kanske man mår bättre som anställd. Varpå jag fick reaktionen "Hur skulle det se ut om alla företagare slutade jobba? Då skulle det gå åt pipsvängen (annan svordom användes vid tillfället) med det här (ny svordom) landet." Jag tackade så mycket för mig, eftersom jag var klar med mig ärende, och gick därifrån.

Nu menar jag inte att det är fel att ifrågasätta och att jag begär att alla alltid ska vara glada och på bra humör, men ibland har vi kanske lite väl lätt att hamna i surpuppestadiet. Det gäller även undertecknad. Kanske är det så att vi alla behöver fundera över Varför och på Vad vi gnäller och åtminstone försöka fokusera på positiva förändringar istället.

Ibland kommer jag på mig själv med att ha varit inne i en gnällig period och då försöker jag göra något åt saken. Varken jag eller min omgivning mår ju bra av det. Visst finns det massor av saker som går att förbättra, men det händer ju sällan något bara för att man gnäller om det. Själv vet jag att jag började bli en gnällig medarbetare (förlåt Mirsad), men då gjorde jag också något åt saken. Sa upp mig och startade eget.

Jag är oändligt tackam över allt stöd och alla fina ord jag får från både släkt, vänner och människor jag aldrig träffat tidigare. Det värmer. Det gäller också alla fantastiska handläggare som jag pratat med på Skatteverket och Försäkringskassan som med stort tålamod svarat på mina frågor.

2019-02-07 14:36