Jana

Plastmatta med silverstänk

Jag växte upp i Alvesta i ett rött hus med vita knutar. Som många andra barn älskade jag att rita och teckningshögarna växte för varje dag.  Intresset för form och färg fanns redan då och jag minns fortfarande den fantastiska känslan när jag fick välja hur mitt nya rum skulle se ut. Det blev plastmatta med silverstänk och röda blommor på tapeten. Härliga 80-tal.

Nationalekonomi och nya gardiner

Efter gymnasiet flyttade jag till Linköping för att utbilda mig till lärare, men upptäckte istället det spännande ämnet Nationalekonomi. Resultatet blev en Politices Magisterexamen och jobb som utredare och föreläsare. På fritiden sydde jag gardiner och målade om i studentrummet.

Cerise hall i Stockholm

Efter några år gick flyttlasset vidare till Stockholm, där jag arbetade på bank och fondbolag. Drömmen om läraryrket levde kvar och jag valde att säga upp mig för att börja jobba som lärarvikarie. Köpte min första lägenhet och målade hallen i mörkt cerise.

Hus på landet och Shabby Chic

Sedan blev jag kär och tog med mig stockholmaren till Helsingborg. Där blev det några år till som lärare med stort engagemang i elevernas lärmiljö, innan vi landade i Växjö. Här blev det jobb på Pensionsmyndigheten innan livet tog en ny vändning med hus på landet, shabby chic, och föräldraledighet. Intresset för inredning höll i sig och vårt hus visades upp i tidningen Hem ljuva Hem.

Jana Tirsén Interiör

När sonen blivit stor nog att börja på förskola började jag jobba som ekonomiassistent. Trots att siffror är fantastiskt kul så saknade jag att få utlopp för mitt driv och mina mer kreativa sidor. Jag bestämde mig för att göra något åt saken och i juni förra året startade jag mitt företag, Jana Tirsén Interiör.

Jag älskar variationen i min nya vardag och stormtrivs med alla härliga människor jag får möjligheten att träffa. Det är fantastiskt att få arbeta med sitt intresse och att alla tapetprover jag samlat på mig äntligen kommer till användning!

 

Korta fakta om mig

Namn: Tina Jana Anna Maria Tirsén (fd Kjellberg)

Ålder: 42 år (i mars)

Boende: Nybyggt Myresjöhus på Högstorp, tillsammans med min man och vår 7-årige son

Favoritfärger: Grönt och rosa (gärna i kombination)

Favoritdofter: Nyslipat trä och blommande syrén

Superhjältedröm: Att vara grymt stark och dessutom kunna bli osynlig

Blir glad av: Färg och form, blommiga tapeter